PROCES
Ontdek het productieproces van Tchin by Tcharbon
01 / EEN GOEDE RECEPT
DE BASISBESTANDDELEN VAN GIN
Onze gin wordt zorgvuldig gemaakt met respect voor de distillatie tradities. Het bevat de drie essentiële bessen voor het maken van een authentieke gin:
Jeneverbes, koriander en engelwortel.
DE TCHIN TOUCH
Naast de basisbestanddelen onderscheidt onze gin zich door zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die het een unieke persoonlijkheid geven.
Naalden van grove den voor een houtachtige frisheid die ons doet denken aan de Ardennen.
Gedroogde citroenschil voor een levendige toets die de gin een kick geeft.
Actieve houtskool als knipoog naar Tcharbon en voor het TCHAKE-IT effect.
Een harmonieuze mix voor een uitzonderlijke gin.
02 / DISTILLATIE
De productie van Tchin bestaat uit 3 grote stappen:
Stap 1: Productie van een graanalcohol in een kolomdistilleerketel. De verkregen alcohol is neutraal, smaakloos en heeft een hoog alcoholpercentage van maximaal 96%.
Stap 2: De graanalcohol wordt opnieuw gedistilleerd met de toevoeging van botanische ingrediënten. Voor een Distilled Gin zoals Tchin worden de botanicals in een klein mandje aan de bovenkant van de distilleerkolom gehangen. Dit zorgt ervoor dat het aroma van de botanicals iets subtieler wordt.
Stap 3: Water wordt toegevoegd, met inachtneming van strikte wettelijke voorschriften om een alcoholpercentage van 40% te bereiken.
Tchin 0% : De productie van Tchin 0% omvat alleen stap 2 en stap 3.
03 / VULLEN VAN DE FLES
Na distillatie wordt Tchin direct gebotteld bij Brouwerij Bertinchamps.
Onze fles is van glas en bevat 50cl Tchin. Schud de fles en Tchin verandert van wit naar zwart!
Bestel de jouwe nu in onze online winkel!