PROCES


Ontdek het productieproces van Tchin by Tcharbon

01 / EEN GOEDE RECEPT​

DE BASISBESTANDDELEN VAN GIN

Onze gin wordt zorgvuldig gemaakt met respect voor de distillatie tradities. Het bevat de drie essentiële bessen voor het maken van een authentieke gin:

Jeneverbes, koriander en engelwortel.


Baie de genièvre

Baie de coriandre

Racine d'Angélique



DE TCHIN TOUCH

Naast de basisbestanddelen onderscheidt onze gin zich door zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die het een unieke persoonlijkheid geven. 

Naalden van grove den voor een houtachtige frisheid die ons doet denken aan de Ardennen. 
Gedroogde citroenschil voor een levendige toets die de gin een kick geeft.
Actieve houtskool als knipoog naar Tcharbon en voor het TCHAKE-IT effect. 

Een harmonieuze mix voor een uitzonderlijke gin.

02 / DISTILLATIE


Tchin wordt gedistilleerd in samenwerking met Brasserie Bertinchamps

Een familiebrouwerij en distilleerderij die meer dan 10 jaar geleden werd opgericht en die garant staat voor gulheid, authenticiteit en betrouwbaarheid.

De productie van Tchin bestaat uit 3 grote stappen:


Stap 1: Productie van een graanalcohol in een kolomdistilleerketel. De verkregen alcohol is neutraal, smaakloos en heeft een hoog alcoholpercentage van maximaal 96%.

Stap 2: De graanalcohol wordt opnieuw gedistilleerd met de toevoeging van botanische ingrediënten. Voor een Distilled Gin zoals Tchin worden de botanicals in een klein mandje aan de bovenkant van de distilleerkolom gehangen. Dit zorgt ervoor dat het aroma van de botanicals iets subtieler wordt.

Stap 3: Water wordt toegevoegd, met inachtneming van strikte wettelijke voorschriften om een alcoholpercentage van 40% te bereiken.

Tchin 0% : De productie van Tchin 0% omvat alleen stap 2 en stap 3.

03 / VULLEN VAN DE FLES

Na distillatie wordt Tchin direct gebotteld bij Brouwerij Bertinchamps.

Onze fles is van glas en bevat 50cl Tchin. Schud de fles en Tchin verandert van wit naar zwart!


Bestel de jouwe nu in onze online winkel!


SHOP NOW